KUD Živinice je jedno od najboljih društava u BiH koje njeguje izvorni folkor i tokom dugog postojanja i uspješnog rada održali su bezbroj koncerata u zemlji i svijetu.Kontinuiran rad od najmladjih generacija stvorio je uslove za popunjavanje prve postave, što daje poseban kvalitet za uspješne nastupe.

Već po tradiciji godišnji koncerti održavaju se svake godine, a ovoga put Godišnji koncert KUD Zivinice najavljen je za 26.novembar, pod nazivom VEČE FOLKLORA I TRADICIONALNE MUZIKE. Koncert će se odrzati u velikoj sali BKC-a Živinice sa pocetkpm u 18 sati.Veče prije, 25.novembra, bit će odrzan nastup KUD Živinice i u Selu Gračanica u sportskoj sali tamošnje osnovne škole.Osim domaćina KUD Živinice, u OS Gračanica nastupiće i gostujuća kulturno umjetnička društva.

Ove godine Godišnji koncert KUD Živinice će uveličati kulturno umjetnicka društva iz inostranstva: HAJDUKI iz grada Oswiecem Poljska, Risto Donev -Štip Makedonija, KUD Tik-Tak iz Olova BiH. dok će KUD Živinice nastupiti sa svim grupama kao domaćin./Š.G./

Na snimcima sa raznih nastupa KUD Živinice, kao i pripreme za Godinšji koncert

Vaš komentar na članak: