kniga

Danas je OO Narodna stranka Radom za boljitak Živinice organizovala ugodno druženje sa djecom osnovnih škola općine Živinice, a povodom Međunarodnog dana dječje knjige. Plava sala BKC-a bila je ispunjena, a svoja književna kazivanja govorio je Mehmed Đedović. Svima je ugodne književne trenutke poželio predsjednik NS Radom za boljitak mr.Samir Kamenjaković:

“Naša stranka je u saradnji sa književnikom Mehmedom Đedovićem dogovorila da zajedno provedemo ovaj lijep dan, da recitujemo vlastite i pjesme drugih autora, pa da tako damo svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma za opću kulturu svijeta. Drago nam je da su ovdje došli učenici svih naših osnovnih škola, zajedno sa svojim nastavnicima, kako bi prezentirali svoje književno stvaralaštvo, a posebno mi je zadovoljstvo što je među nama poznati BH književnik Mehmed Đedović. Boljitkovi dani dječije književnosti uljepšali smo i tako što bibliotekama svih naših škola poklanjamo 150 knjiga našeg današnjeg gosta Đedovića”, rekao je predsjdnik Kamenjaković.

Mehmed Đedović je pronašao pravi put komunikacije sa djecom i predstavio im se svojim djelima, a za uzvrat mnogi dječaci i djevojčice recitovali su svoje pjesme, napisane vlastitmo rukom i srcem, pa je sgurno da će u dogledno vrijemo na ovim našim prostoima biti još književnika poput Đedovića.

Podsjećamo da je kao datum obilježavanja Međunarodnog dana dječije knjige izabran 2. april  – rođendan Hansa Christiana Andersena, najpoznatijeg bajkopisca svih vremena. Andersen se mučno probijao do književne afirmacije, da bi danas širom svijeta bio poznat kao “kralj bajki”.

I na kraju, pomenimo da je rukovodstvo NS Radom za boljitak, po svom dobrom starom običaju, pripremilo osvježavajuća pića i koktel za sve učesnike programa i posjetioce-bez razlike!/Š.G./

Vaš komentar na članak: