Nakon što je u utorak više od 350 osoba pogledalo monodramu mladog glumca Elmira Krivalića, Gradsko pozorište Živinice je za 5. novembar (četvrtak) u 19 sati zakazalo reprizno igranje predstave na Velikoj sceni BKC-a Živinice.

“Publika je u utorak sa oduševljenjem prihvatila predstavu što se moglo vidjeti iz njihovih reakcija. Publika je tokom predstave u par navrata aplaudirala, što dokazuje da smo napravili dobar posao, te da Živinice imaju dobru pozorišnu publiku”, izjavio je glumac Elmir Krivalić.

Američki san je tragi-komična ispovijest čovjeka koji je tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama Zapada tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su po njega ostavile tragične posljedice. Predstava počinje tako što Ćazim Klica zakasni na autobus za Frankfurt odakle je direktnim avionom trebao otići u St. Louis i nakon 13 godina vidjeti svoje dijete. Kada se odluči sačekati sljedeći autobus, počinje priču o životu koji ga nimalo nije mazio, iz čega možemo vidjeti da se njegov život sveo na čekanje, kao i životi mnogih ljudi pored nas.

Predstava se direktno i bez cenzure dotiče svih problema današnjice: zdravstva, mita i korpucije, odnosa prema homoseksualizmu, odnosa muškarca i žene. Cijena karata ostaje 5 KM, s tim što će studenti uz priloženi index kartu moći kupiti za 3 KM./S.J./

Vaš komentar na članak: