Sinoć je u velikoj sali BKC Živinice nakon dužeg perioda izvedeno dramsko djelo-ovoga puta održana je predstava glumca Elvira Krivalića, na zadovoljstvo velikog broja prisutnih. Njegova monodrama Američki san prihvaćena je od publike sa velikim oduševljenjem, pa je tokom predstave više puta nagrađivan za svoj uspješan scenski nastup.

Malobrojna ekipa koja je radila na Američkom snu zadovoljna je načinom na koji je publika prihvatila tragi-komične ispovijesti čovjeka koji je tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama Zapada tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su po njega ostavile tragične posljedice.

Predstava počinje tako što Ćazim Klica zakasni na autobus za Frankfurt odakle je direktnim avionom trebao otići u St. Louis i nakon 13 godina vidjeti svoje dijete. Kada se odluči sačekati sljedeći autobus, počinje priču o životu koji ga nimalo nije mazio, iz čega možemo vidjeti da se njegov život sveo na čekanje, kao i životi mnogih ljudi pored nas.

Glumačko ostvarenje Elvira Krivalića još jednom je potvrdilo neosporni talenat ovog mladog umjetnika, koji je sinoć više puta nagrađivan aplauzima prisutnih, ali i smijehom, jer je monodrama satkana tako da glumac neke ozbiljne scene vješto pretvara u komične situacije!

Pubika je je sinoć bila na dobitku za jedan veliki kulturni događaj, a evo šta nam je kazao jedan od posjetilaca i zaljubljenik u pozorište Senad Šarić:

“Glumac Elvir je uspio održati pažnju publike od samog početka pa do kraja ove zanimljive i aktuelne ljudske drame. Nije bilo zamora, tako da smo svi održali svježinu kao i na početku predstave. Bilo je smijeha i aplauza, koji su se često smjenjuivali tokom predstave, što najbolje govori da je riječ o kvalitetnom dramskom prikazu Elvira Krivalića”./Š.G./

Vaš komentar na članak: