glumci

Učenici Gimnazije osim što su dobri đaci aktivni su u raznim sekcijama. Tako glumačka ekipa od 30 članova ima pripremljenu  premijeru predstavu, mjuzikl pod naslovom “Ko je ovdje lud?”.Pod vođstvom profesorice Alme Šahbegović sve je spremno za premijeru, koja je zakazana za četvrtak 17.april, sa pocetkom u 18 sati. Mjuzikl gimnazijalaca odigraže se u velikoj sali BKC, uz cijenu ulaznica od 3 KM.

U brojnoj glumačkoj ekipi igraju Azra Nurkić, Ajša  Bedić, Selmedina Zlatkić, Andrea Cirger,  Senad Klopić, Samira Mujabašić, Nedima Hadžić, Melika Suljić, Hazim Halilović, Matea Jurić, Merisa Živčić i dr .

Mjuzikl ima namjeru dočarati rad u školi, profesor historije je pomalo neobičan-inače glavni lik je alkoholičar, kasnije odlazi na liječenje. I u ludnici nastavlja piti alkohol koji mu učenici tajno donose. Sve ih je profesor na kraju nasamario, jer se nije izlijecio od alkoholizma. Predstava protkana  komičnim scenama i sigurno će publika biti oduševljena, pogotovu što u gradu odavno nije bilo pozorišnih predstava!/Press Gimnazija/

Vaš komentar na članak: