Kultura: Sve spremno za Sajam “Sa knjigom na Panoniku”

Sajam „S knjigom na Panoniku“ je tradicionalna manifestacija, koja se održava već sedmu godinu bez prestanka. Termin održavanja je simbolički, povodom Međunarodnih književnih susreta „Cum Grano Salis“ i dodjele nagrade „Meša Selimović“.

Organizator Sajma je Izdavačka kuća „Book“ d.o.o. u suradnji sa novinama Glas TK.Održava se na platou ispred kina „Centar“.Sajam počinje u subotu, 4.avgusta u 9 sati i traje do 18.avgusta tekuće godine.

Na Sajmu se svake predstavlja preko 10 izlagača iz BiH i susjednih zemalja. Tokom Sajma, na raznolik asortiman, izlagači, ljubiteljima pisane riječi daju mogućnost kupovine knjige po promotivnim cijenama. Budući da se Sajam održava u ljetnom period, dnevno ga posjeti preko stotinu građana. Sa Sajma uz kupljenu knjigu, direktno idu na našu omiljenu turističku destinaciju „Panoniku“.

Tokom ljetnih dana, Tuzla je jedan od najposjećenijih gradova, stoga, ovo je način da se pisana riječ domaćih autora približi i širem auditoriju. Na ovaj način, promocijom domaćih književnih naslova,čuvamo kulturu i tradiciju našeg izdavaštva i približavamo je ljubiteljima pisane riječi iz drugih gradova.
Tokom Sajma, predstaviće se i pisci sa područja Tuzlanskog kantona. To je jedinstven način promocije, ali i stimulacije na pisanja novih književnih djela.

Na sajmu se predstavlja bogat izbor naslova iz svih oblasti, od najnovijih izdanja beletristike, školske, vjerske, naučne, literature za djecu do specijaliziranih izdanja iz zdravstva, kulture, turizma, ekonomije… Stoga je jedinstveno mjesto za pronaći omiljenu/traženu knjigu./M.Biščić/