Kultura: Uskoro premijera mjuzikla za djecu „Vrh svijeta-DJ Šampinjon“

Riječ je o zanimljivoj pustolovini prema vrhu svijeta autora Muharema Vojnikovića Muhe, u režiji Elmira Krivalića, a premijera će biti upriličena 26.oktobra, s početkom u 19:00 sati-prostor velike sale Bosanskog kulturnog centra.

Mjuzikl govori o Lordu od Patlidžanije koji prekida koncert koji je tek počeo i priopćava da nema više vode, te da su DJ i njegov najbolji prijatelj Sarfo jedini koji mogu osloboditi svjetski izvor vode začepljen od strašnih sila mraka. Tako počinje uzbudljivo putovanje prema vrhu svijeta na kojem sreću pčelu koja ne može praviti med jer cvijeće nema peluda, medvjeda koji je na prosjačkom štapu, vozovi stoje, sve je stalo, a Vodocijep je na zavodu za zapošljavanje jer mu je zanimanje “Zaštitnik voda i rijeka” pa nema posla.

Cilj zabavno-edukativnog mjuzikla je podizanje svijesti o zdravoj okolini, a riječ je o dugoročnom projektu koji će biti realiziran u narednih nekoliko godina i to na području cijele BiH, promovirajući osnovne ljudske vrijednosti govoreći o značaju zaštite okoliša.

Autor: Muharem Vojniković-Muha
Režija: Elmir Krivalić
Izvršni producent: Aldin Ismić
Igraju: Nina Terzić, Elmir Krivalić, Ermin Avdić i Olivera Blažević
Scenografsko-tehničko rješenje: Suad Avdagić
Produkcija: BKC Živinice i Gradsko pozorište Živinice.