Večeras su se od svog srednjoškolskog obrazovanja opriostili doskorašnji učenici MSŠ Živinice. Poveća povorka maturanata predvođena Duvačkim orkestrom Konjuha, uz veliki broj rodbine i prijatelja, prošla je kroz grad u svečanoj povorci.

Direktor MSŠ Živinice Ramiz Glavić je u isto vrijeme radostan, ali i tužan:

“Emocije su pomješane, radost je zbog toga što ispraćamo ovu uspješnu generaciju srednjoškolaca, a žao mi je zbog toga upravo što su bili izuzetno dobri i što su školu predsatvljali u najboljem svjetlu, osvojivši mnoga visoka priznanja, od općinskih da državnih takmičenja”.

Među maturantima je i učenik generacije, najbolji od najboljih Ahmed Trumić, elektro  tehničar energetike, koji nam je rekao:

“Žao mi je što se rastajam od svojih drugova, ali bile su ovo za mene četiri usješne godine. Na takmkičenjima sam osvajao najviše nagrade, na Festivalu rada bio sam državni prvak, a takođe velike uspjehe imao sam iz fizike i drugih tehničkih disciplina”, kaže mladi Trumić, koji će školovanje nastaviti na Građevinskom fakultetu u Tuzli. Direktor MSŠ Ramiz Glavić ističe da će ove godine biti više upisanih odjeljenja:
“Večeras ispraćamo 320 maturanata, iz 11 odjeljenja, svi su uspješno završili završne razrede. Upisi u prve rezrede su počeli i upisujemo učenike u 14 odjljenja raznih struka i zanimanja”.

U brojnoj povorci maturanata primjećujemo Fatimu i Sedinu Bedić, učenice Poljoprivredne škole:

“Drago nam je što završavamo naše obrazovanje u srednjoj školi, bilo je naporno, ali smo upsjele. Putovale smo iz Kuljana, a sada se pripremamo da upišemo na Filozofski fakultet u Tuzli-smjer razredna nastava”, kažu ove simpatične maturantice.

Senad Džinić je mašinski tehničari za kompjutersko projektovanje i bio je među najboljima:

“Ovo je za nas veliki dan, radosni smo što smo završili srednje škole i što sada imamo priliku za dalje dokazivanje. Nastavljam studije, a u  isto vrijeme nastavljam i sa nogometom, kao i u KUD Živinice, sa kojim sam obišao veliki broj evropskih zemalja”.

I tako 320 maturanata i isto toliko želja, kada je upitanju nastavak obrazovanja na fakultetima.Pa neka im je sa srećmo, kao što je to bilo i u ovih 4 godine u MSŠ Živinice./Š.G./

Vaš komentar na članak: