Dugogodišnja uspješna saradnja i prijateljstvo dvoje svjetski poznatih muzičara sa naših prostora – maestre harmonike Merime Ključo i maestra gitare Miroslava Tadića – rezultirala je zajedničkim projektom i objavljivanjem albuma pod nazivom „Aritmia“.

Album je objavljen danas, 29. februara, u Los Angelesu.

“Srce je odraz nasih osjećanja, radosti, tuge, uzbuđenja i zato mu se ritam mijenja, “preskače” – nepravilan je. Zbog toga “Aritmia” koja je svijetu medicine poznata kao “nepravilan” ritam srca, međutim nas oboje veže na nekom dubljem muzičkom i emotivnom nivou. Odlučili smo da album izdamo upravo 29. februara/veljače, kao nekog „nepravilnog“ datuma kojeg imamo jednom u četiri godine“, kažu Ključo i Tadić.
Na albumu „Aritmia“ je 13 kompozicija među kojima su djela mađarskog kompozitora i pijaniste Bele Bartoka, španjolskog kompozitora Manuela De Falla, francuskog kompozitora i pijaniste Ertica Satiea te autorske kompozicije i aranžmani Ključo i Tadića inspirisani tradicionalnim melodijama Balkana.

Album je snimljen u studiju Miroslava Tadića u Los Angelesu, master je radio Scott Fraser (“Sound Architecture”), a grafički dizajn omota Bart Woodstrup. Producenti albuma su Miroslav Tadić i Merima Ključo, dok će svjetska distribucija albuma ići preko svih većih online music shop poput iTunes, Amazon, CDUniverse, CDBaby itd./Almasa Bajrić/

Vaš komentar na članak: