Medžlis Islamske zajednice Živinice i Asocijacija Proaktiva – Općinski tim Živinice pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika dr. sc. Samira Kamenjakovića organizuju promociju knjige Mesnevija, autora Dželaluddina Rumija, koju je s perzijskog jezika preveo i obilnim komentarima obogatio veliki bosanski alim, mesnevihan, šejh hadži Ahmed-ef. Mešić iz Tuzle (1916-1994).

Promocija će se održati 30. marta 2017.godine u PLAVOJ SALI BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA (BKC) ŽIVINICE SA POČETKOM U 18:30 SATI. O Dželaluddinu Rumiju, Mesneviji, šejhu Ahmedu Mešiću i objavljenoj knjizi na promociji će govoriti:

Prof. dr. Izet Zikjri Pajević
Dr. Mubina Moker
Hafiz mr. Edin Dedić
Doc.dr. Elvir Musić

Moderatorica: Azra Hasanović, prof.

„Ovo djelo predstavlja pravu enciklopediju islamske duhovnosti, onakve kakva se njeguje u Bosni i Hercegovini stoljećima.Čovjek ne može, a da ne bude zatečen, ne samo veličinom i obimom rukopisa, već i njegovim sadržajem, prostranstvima i dubinama do kojih razotkriva čovjeka kao Božije stvorenje, prirodu, svijet, ljudsku dušu, tajne islama, Božijeg poslanstva, Kur’ana, hadisa, itd., kao i time što se sa svakim ponovnim čitanjem otkrivaju novi slojevi i značenja koja prije toga čitalac nije primjećivao“./ Prof. dr. Izet Zikjri Pajević/

Vaš komentar na članak: