Mješovita srednja škola Živinice postiže sve značajnije rezultate, a u prethodnoj škoslskoj godini proglašena je za najbolju u konkurenciji srednjih škola Tuzlanskog kantona. u MSŠ Živinice nastoje zadržati titulu prvaka, o čemu nam je govorio direktor ove javne ustanove Ramiz Glavić:

“Prva smo od srednjih škola u Tuzlanskom kantonu za 2013/14.školsku godinu. I u tekućkoj školskoj godini mnogo smo postigli, a to se može zaključiti i po nedavno pustignutim velikim uspjesima na 7. Festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine održanom u Gradačcu, kada smo osvojili 6 prvih mjesta, dva treća i jedno peto mjesto, najviše od svih škola u BiH i na tom velikom uspjehu još jednom čestitam učenicima i njihovim mentorima”.

U znaku tih velikih rezultata MSŠ Živinice dočekuje 18.maj- Dan škole, a kako će se obilježiti saznajemo od direktora Glavića:

“Mi svoj Dan škole slavimo u ponedjeljak, 18. maja na Dan oslobođenja Živinica. Održaćemo svečanu akademiju, na kojoj ćemo prezentirati postignute rezultate, te učenicima i nastavnom osoblju dodijeliti odgovarajuća priznanja. Takođe, po tradiciji biće proglašen učenik generacije i najbolji učenici po strukama. Važno je još istaći da će prisutni na našoj akademiji posjetiti nove prostorije-kabinete informatike, medicinske i frizerske škole, drvoprerađivačke, elektro i mašinske struke”./Š.G./

Na slici: Direktor MSŠ Živinice Ramiz Glavić

Vaš komentar na članak: