Juče je održana svečanost Dana škole u MSŠ Živinice i tim povodom nagrađen je veći broj učenika. Mješovita srednja škola Živinice po treći puta uzastopno je proglašavana za najbolju na području Tuzlanskog kantona, pa je razumljivo što je nagrađen veći broj učenika i njihovih profesora.

Među nagrađenima su učenici Mirsad Zenunović iz IV-e1 razreda i Mirza Tupkušić iz III-e1 razreda. Mirsad je ove godine na Festivalu rada učenika srednjih škola BiH u Hadžićima osvojio prvo mjesto među srednjoškolcima BiH iz elektro tehničke energetike, te je time postao najbolji elektroinstalater u BiH.

“Najbolji sam bio prošle i ove školske godine, a za taj uspjeh zahvalan sam i profesoru mentoru Damiru Paočiću. Posvećen sam ovoj grani tehnike i nastojaću napredovati u tom pravcu. Upisao sam IT akademiju u Sarajevu, gdje ću nastaviti dalje obrazovanje u naučnoj oblasti koju volim”, rekao nam je šampion tehnike BiH Mirsad Zenunović.

Mirza Tupkušić nastavlja tradiciju

Mirza Tupkušić je učenik trećeg razreda Elektro tehničke škole, a u Hadžićima se takmičio u konkurenciji četvrtih razreda. Ipak, osvojio je drugo mjesto, što je veliki uspjeh, o čemu kaže:

“Takmičio sam se iz naučene discipleni elektroenergetika i uspio sam osvojiti drugo mjesto, koje je za mene veliki podsticaj da se i dalje bavim ovim svojim neobično zanimljivim hobijem”.

Profesor mentor Hamdo Salkić je na vrijeme otkrio talenat za tehnikom mladog Mirze:

“Od kada sam mu postao profesor primjetio sam da ima talenta za tehniku i da ga ta oblast mnogo zanima. Zato sam za njega pripremao posebne zadatke i programe kako bi napredovao brže od ostalih, što se na Festivalu rada u Hadžićima potvrdilo da smo na pravom putu. Pred Mirzom je još mnogo izazova i on će sigurno daleko stići kada je u pitanju usmjerenje koje je odabrao”, kaže nam profesor Salkić./Š.G./

Na slici: Šampion tehnike Mirsad sa profesorom Paočićem

Vaš komentar na članak: