Naš mladi sugrađanin Sakib Bešić okitio se značajnim priznanjem. Proglašen je za učenika generacije Mješovite srednje škole Živinice i to priznanje juče mu je uručeno na svečanoj akademiji u povodu Dana škole.

Prijed dolaska u MSŠ uspješno je završio školovanje u Drugoj osnvonoj školi, a sebe je potom najprije vidio u poljoprivredi, o čemu kaže:

“Namjere su mi bile za još boljim uspjesima, te sam upisao Poljoprivrednu tehničku školu u Živinicama.
Čak u prvom razredu srednje škole isticao sam se na raznim takmičenjima, kao što su takmičenje iz organske proizvodnje u Gradačcu, Kantonalno takmičenje iz biologije i još mnogo toga gdje sam pokazao koliko vrijedim”.

Kada je sagledao svoje mogućnosti Sakib je ubrzo shvatio da može znatno više, pa je postao dvostruki šampion BiH.

“U trećoj godini srednjeg obrazovanja osvajam prvo mjesto na VII Festivalu rada, čime postajem državni prvak BiH u svojoj struci. I pored svega postajem živinički šampiona znanja. Uz super odlične rezultate u svakoj godini, uspijevam i u četvrtoj godini srednje škole osvojiti prvo mjesto na VIII Festivalu rada koje je nedavno održano u Živinicama, te tim postajem državni prvak BiH, dakle dvije godine uzastopno”, kaže Bešić.

Svoju superiornost Sakib Bešić stalno je potvrđivao pa se nada da će tako biti i od jeseni, kada namjerava
upisati Poljoprivredni fakultet u Sarajevu. Preostaje nam da mu poželimo još mnogo uspjeha. Na osnovu do sada postignutog sigurno da je uspjeh ovog mladog budućeg agronoma zagarantovan!/Š.G./

Vaš komentar na članak: