Mješovita srednja škola Živinice će 6. i 7. maja biti domaćin 8. Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH, pa je tim povodom danas održana sjednica Upravnog odbora Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručlnih škola FBiH.

MSŠ Živinice, uz pomoć općinske uprave i poduzetnika, uspjela je obaviti sve potrebne pripreme, o čemu je direktor ove javne ustanove mr. Ramiz Glavić upoznao članove Odbora.

“Pripreme su u završnoj fazi i sve će biti spremno do početka maja, kada će naš grad biti domaćih za oko 2 hiljade srednjoškolaca, njihovih profesora i drugih zvaničnika. Saniramo prostor u školi, atrijum i amfiteatar su u završnoj fazi, učionice i radionice su spremne za prijem takmičara. Što je do nas sve će biti u najboljem redu, pa koristim priliku da se zahvalim općinskom načelniku i poduzetnicima na velikoj pomoći koju su pružili, kako bi sve funkcionisalo besprijekorno”, rekao je mr.Ramiz Glavić.

Hasan Brkić, predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola FBiH zadovoljan je sa tokom priprema u Živinicama:

“Ovo će biti internacionalno takmičenje, jer osim učenika iz svih kantona FBiH i Republike Srpske imaćemo i pet stranih škola. Ukupno učestvuje 80 škola iz BiH. U izložbenom i takmičarskom dijelu učestvuje preko 1200 učenika 52 stručna zvanja i zanimanja. Izložba učeničkih radova biće sastavljena od eksponata nastalih tokom školske godine i to po 5 radova iz svake škole. Sa Kino i Foto savezom BiH imamo uspješnu saradnju, tako da organizujemo takmičenje u digitalnoj fotografiji i reviji amaterskog filma, gdje smo do sada imali značajnih međunarodnih priznanja”.

Učenici takmičari iz udaljenijih krajeva BiH boraviće kod svojih vršnjaka u Živinicama. Svi ostali detalji oko prijema i smještaja učesnika takmičenja dovedeni su do savršenstva.

Svečana ceremonija otvarnja 8.Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH obaviće se u Gradskoj dvorani Živinice 7.maja, sa početkom u 11 sati. U Gradskoj dvorani će biti izložba učeničkih radoba, pa organizatori pozivaju građane Živinica da posjete ovaj jedinstven događaj, koji će pratiti bogat kuturno-zabavni program./Š.G./

Vaš komentar na članak: