U JU Mješovita srednja škola Živinice uspješno su privedeni kraju određeni projekti, kao što su „Podizanje svijesti o zdravlju“, Frizuru molim“, te učešće na prezentaciji projekta “Our COOLTour” Građevinske škole iz Tuzle, kao i drugih projekata tokom prvog polugodišta.

Uz podršku menadžmenta i razvojnog tima škole, pod rukovodstvom direktora mr.Ramiza Glavića, uspješno je krajem ovog mejseca posjećena općina Živinice, gdje su učenici zvaničnicima općine i vijećnicima izmjerili krvni pritisak i šećer u krvi. Bilo je oko 53 ispitanika i zaista su sarađivali, a nekim od njih su predložene dalje pretrage, jer su bili malo “slađi”od dozvoljenog nivoa!

U Galeriji “Mandžić” Tuzla održana je prezentacija projekta “Our COOLTour” Građevinske škole iz Tuzle. To je projekat pod pokroviteljstvom MIOS-a, baziran na servisnom učenju. S obzirom na to da su JU Građevinska škola Tuzla i JU Mješovita škola Živinice odabrane od strane MIOS-a da participiraju u projektima servisnog učenja, koordinatorice projekta “Frizuru molim” prisustvovale njihovoj prezentaciji.

Projekat “Our COOLTour” imao je za cilj promociju kulturne baštine Bosne i Hercegovine kroz servisno učenje. Prezentacija učenika i profesora škole unijela je dodatni dašak kulture u prisutne i smatramo da su se svi prisutni zaista ugodno osjećali gledajući prigodan program koji je ova škola pripremila.

„Projekat “Frizuru molim” se privodi kraju, te je tim povodom u upriličena stručna posjeta trećeg razreda Frizerske škole Živinice Frizerskoj akademiji Brezar u Sarajevu. Posjeti je prisustvovalo 29 učenika, dvije učenice Medicinske škole, koje su pohvaljene u okviru projekta “Podizanje svijesti o zdravlju”, te pet profesorica, uključenih u ovaja projekat Frizerske škole“, rekla nam je profesorica Adnana Aščić.

Nakon uvodnih riječi gospođe Brezar, učenici su imali priliku da obiđu radionice akademije, a zatim su polaznici akademije imali priliku da pokažu svoje vještine učenicima iz Živinica, kao i naši učenici njima. Na obostrano zadovoljstvo i učenici i profesori su razmjenili važna stečena iskustva./Press MSŠ Živinice/

Vaš komentar na članak: