Tuzlanski bend Punkart postoji još od 1998. godine. Pored pet izdatih albuma, bend je prepoznatljiv BH publici, i mnogo šire, po energičnim i drugačijim live nastupima. Uvijek pozitivni, do srži iskreni kroz svoje tekstove pokušavaju objasniti teme koje ih dotiču.
Uz pomoć Udruženja „Tuzla Uživo“(www.tuzlalive.org),koje je već 15 godina aktivno u polju razvoja muzičke scene, video spot Punkarta za pjesmu “Meni je dosta”je dobio premijeru na MTV Adria, jednoj od najgledanijih muzičkih TV kuća.

YouTube link: http://bit.ly/1WwKjQB

MTV premijeraspota “Meni je dosta” je ujedno i najavni singl za album koji je u finalnoj fazi pred izdavanje. Album pod nazivom “Ovo nije za tebe!”će imati deset pjesama koje su kompilacija nikada ne objavljenih uredaka, a obuhvataju period od samog osnivanja grupe do danas.Materijal je sniman u studiju „Pogon“ gdje produkciju potpisuje tuzlanski producentDražen Mulaosmanović.

Cover (omot) albuma potpisuje Mirko Ilić (http://bit.ly/1l8bYXe),istaknuti grafički dizajner sa sjedištem u New Yorku, koji je u svojoj karijeri radio covere albuma grupama: Prljavo Kazalište, Azra, Film, Bijelo Dugme, Parni Valjak./J.Husanović/

Vaš komentar na članak: