Muzičko veče sa izvođačima klase profesora Monike i Nedima

Večeras je velikoj sali BKC Živinice održan koncert učenika odjeljenja Osnovne muzičke škole, koje djeluje pri Prvoj osnovnoj školi Živinice.Koncert su održali učenici u klasi nastavnika klarineta Nedima Hrnjića i profesorice klavira Monike Tadić.

Na koncertu su učestvovali Ema Mašić, Adin Begić, Tarik Avdibašić, Tarik Šehić, Lamija Selić, Nadina Mujagić, Sara Karić, Benjamin Demiri, Ema Klopić, Melisa Balkić, Matea Divjak i Vedad Mašić.

Očekivanja profesorice Monike Tadić su se u potpunosti ostvarila:

“Veoma sam zadovoljna onim što su naši učenici pokazali. Uspješno su se predstavili publici djelima kompozitora klasike, od baroka do modernog doba. Učenici koji su se večeras predsatvli živinčkoj publici predstvaljaće našu školu na takmičenjima tokom drugog polugodišta, koja će se održati u Beogradu, Smederevu, Varaždinu i drugim gradovima regije”.

Nastavnik klarineta Nedim Hrnjić je takođe zadovoljan nastupom svojih učenika i ističe kako je večerašnji koncert, ustvari, održan u okviru projekta nove rasvjete u BKC, što je donacija Akademije dramskih umjetnosti.

Melisa Balkić je učenici VII razreda Prve osnovne škole i IV razred Osnovne muzičke škole, a o svom nastupu kaže:

“Volim klarinet i drago mi je da sam večeras imala priliku pokazati dio svog stvaralaštva na klarinetu, koji je za mene najdraži muzički instrument”.

Benjamina Demnirija smo upoznali još na ranijim koncertima. Sada je VIII razred Prve OŠ i V razred OMŠ:

“Imama mnogo nastupa i ovo je takođe jedan od najdražih jer sam nastupio pred našom publikom.Volim klarinet pošto je to instrument čiji mi se zvuk najviše dopada”.

Pred mladim muzičarima je još mnogo rada, ali tu su vrijedni nastavnici koji uspješno realizuju planirane aktivnosti, pa je za očekivati nove nagrade i priznanja sa predstojećih takmičenja./Š.G./