Glasanje za pobjednka Karlovačko rockoff festivala traje još par dana. Mi vam preporučujemo da svoj glas date za bend Ubran Instinkt koji dolazi iz Tuzle.

Bend Urban Instinkt postoji od 2010. godine, zasnovan na temeljima možemo slobodno reći, kultne tuzlanske grupe HIV koja je sa svojim singlom i video spotom ” Ulica je zlo ” pomeo sve početkom 2000. godine. Nakon tog perioda bend je pretrpio dosta promjena, da bi u 2015. godinu ušao sa izmjenjenom postavom, te dosta brže i žešće, za razliku od prethodnih godina. Bend trenutno snima novi album koji će da stavi tačku na sve prethodne demo snimke, eksperimentisanja i muzičke projekte.

Album bi trebao da bude gotov do kraja ljeta 2015. godine. Bend Urban Instinkt je do sada svirao na mnogim festivalima od kojih bi izdvojili osvojene nagrade na festivalima poput Silvertown shine festivala i Ne budi samo broj festivala, onda polufinale Jeager Maister festivala, nastupi na Kaleidoskop festivalu, te mnogobrojne svirke kojima ekipa iz benda radi na promovisanju hardcore, hardcore punk scene u gradu Tuzli.

Kao rezultat toga bend je zajedno nastupao sa bendovima kao Take Offense, New Morality, My Turn, Hirnslue te smo djelili binu i sa bendovima sa ex yu prostora poput Block Out, Dubioza Kolektiv, Letu štuke, itd.

Bend Urban Instinkt broji četiri člana a to su : Mirza Čardžić Charge ( bass i vokal ) Goran Ligić ( bubanj ) Edo Muminović ( solo gitara ) Danis Ramon ( Ritam gitara ).
Glasati možete na slijedećem linku:http://envy-vault.de/karlovacko_bih/band_detail.php?id=15

Glasanje traje do 31.maja./Haris Dedić/

 

Vaš komentar na članak: