hor

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike Novi zvuk i ove godine peti put organizuju  Internacionalni festival harmonike AKORDEON ART. Na ovom prestižnom takmičenju prijavilo se 260 takmičara, koji sa koncertnim umjetnicima, članovima orkestara i hora, predavačima, članovima žirija, gostima, nastavnicima i roditeljima učenika i studenata, organizatora  i studenata Akademije čini impresivan broj od preko šest stotina neposrednih učesnika.

Takmičenje je koncipirano samo u okviru discipline HARMONIKA – SOLO. Svoje predstavnike su imali Rusija, Bugarska, Italija, Njemačka, Švajcarska, Bugarska, Srbija, Poljska, Makedonija, Hrvatska, Finska i Bosna i Hercegovina.

Na ovome takmičenju uzeli su učešće učenici Prve osnovne škole – odjeljenje Osnovne muzičke škole Živinice i osvojili zapažene rezultate:

– Alem Muminović II kategorija – 1. nagrada, klasa: Haris Muminović, prof.
– Bakir Hadžić II kategorija – 2. nagrada, klasa: Sabina Muminović, prof.
– Kanita Bojagić VI kategorija – 3. nagrada, klasa: Sabina Muminović, prof.

Nastavnik i rukovodilac OMŠ, Haris Muminović kaže da su u školi zadovljni rezultatima, iako učenici sviraju na starim i dotrajalim instrumentima.

“Nadamo se da ćemo obnoviti u neko skorije vrijeme školski instrumentarij i postizati još bolje rezultate.
Ovu priliku koristim da se još jednom zahvalim upravi JU Prva osnovna škola na čelu sa direktoricom Edinom Šehović na doprinosu i razvoju muzičke kulture”, rekao je prof.Muminović poslije velikog uspjeha u Istočnom Sarajevu.

Na kraju čestitke učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatima, sa željom da i dalje nastave postizati zapažene uspjehe!

Vaš komentar na članak: