Maestro monodrame Zijah Sokolović dolazi u Živinice, gde će u četvrtak, 27.aprila u velikoj sali BKC odigrati “CABAres, CABArei”, predstavu koju kritičari decenijama ocjenjuju najboljim ocjenama, a publika širom svijeta dočekuje ovacijama.

Kabare počinje u 20 sati, a karte po cijeni od 7 KM mogu se nabaviti u Gradskoj biblioteci ili rezervisati na telefon: 061 146-481.

Umjetnik koji je pošteno zaradio više od 50 esnafskih nagrada, pisac i glumac uz kojeg smo odrastali i kroz čije bravure smo upoznavali lice i naličje života, ovoga puta govori o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama…

Evo šta su pisali mediji regiona o predstavi ovog velikog umjetnika:

Zijah A. Sokolović govori i igra sve moguće,majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnutosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt.
Dnevnik, Ljubljana

Neviđena Sokolovićeva teatarska energija već sama po sebi zaslužuje puno priznanje i divljenje, a izazov koji se tu neizbježno i šokantno nameće, zavrjeđuje više od samoga kazališnog komentara.
Slobodna Dalmacija

Iako ga je autor nazvao kabaretom, riječ je o posve ozbiljnoj stvari,ne samo zato što Sokolović bez pomoći svjetlosnih efekata te zvučnih i drugih kulisa drži gledateljevu pozornost prikovanu uz predstavu puna dva sata, nego i zato što je njegov komad zapravo nemilosrdno razgolićavanje života!
Jutarnji list

Tek što su se ovacije nakon predstave stišale, riječka je publika gromoglasnim pljeskom još jednom pozdravila Zijaha A. Sokolovića.Nakon virtuozne dvosatne glume, popraćene iskrenim oduševljenjem i smijehom gledatelja koji su do posljednjeg mjesta ispunili atrij HKD-a, sudionici okruglog stola više nisu imali što dodati(…)
Novi list

Vaš komentar na članak: