Nagradna igra za djecu: Obojite plavo srce!

U saradnji sa ilustratoricom i aktivisticom Vanjom Lazić, Centar za životnu sredinu izradio je bojanku “Moje plavo srce” čiji je cilj približavanje rijeka i njihovog značaja našim najmlađima. Bojanka “Moje plavo srce” je dio kampanje “Spasimo plavo srce Evrope” koja za cilj ima očuvanje i zaštitu ugroženih vodotokova Balkana. (www.balkanrivers.net)

Svaka ilustracija može da se boji uz pomoć besplatnih online aplikacija (npr: www.sumopaint.com), ili jednostavnih alata koje imate na raspolaganju. Sam proces bojenja je zamišljen kao dodatni kreativni dio igre, a koji prepuštamo vama.

Pravila učešća:

1. U nagradnoj igri mogu učestvovati djeca iz cijele Bosne i Hercegovine do 10 godina starosti.
2. Roditelji ili rodbina učesnika moraju podijeliti album “Bojanka” na svom FB profilu, obojiti jednu omiljenu ilustraciju uz pomoć online alata ili štampanjem i bojenjem ručno, te nam tu jednu ilustraciju poslati, u digitalnom format ili kao fotografiju, na e-mail: info@czzs.org
3. Uz rad, djeca mogu napisati jednu rečenicu na temu: Šta rijeka znači za tebe?
4. Radovi se mogu slati u periodu od 18. do 28 maja.
5. Od 29. maja na Facebook profilu Centra za životnu sredinu objavljujemo album “Dječije plavo srce” sa radovima koje su poslali učesnici uz njihov odgovor na pitanje “Šta rijeka znači za tebe?”
6. Od 29. maja do 9. juna traje “glasanje” putem broja lajkova
7. Pobjednici naše nagradne igre su tri rada koja dobiju najviše lajkova, a koje očekuje prigodna nagrada.

S nestrpljenjem očekujemo vaše radove!