Izložbom radova pod nazivom “Salome” autorice Azre Štilić, sinoć je u Ateljeu Ismet Mujezinović, u organizaciji Grada Tuzla, počeo osmi po redu Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop.
Prema riječima gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, kaleidoskopska vizija je simbol harmonije među razlikama.

“Harmonija je dobra u svemu. Ovaj put se radi o harmoniji između različitih vrsta umjetnosti i harmoniji između umjetnika i publike. Večeras počinje naša fešta u okviru koje ćemo imati mnogobrojne kulturne događaje. Mi se samo nastojanjem možemo oduprijeti primitivizmu, a samo kulturom se možemo oduprijeti nekulturi. Tako ćemo nastaviti i dalje”, izjavio je za klix.ba gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Na platou kod Ismeta i Meše, svakog dana od 10:00 do 22:00, otvoren je Kaleidoskop art, gdje građani i posjetioci Tuzle mogu pogledati izložene unikatne i interesantne rukotvorine. Danas je u Gradskom parku likovni umjetnik iz Sarajeva, Dženan Hadžihasanović počeo oslikavati mural pod nazivom – “Bosanski ćilim”, a večeras od 21:00 u Kući plamena mira posjetioci mogu pogledati predstavu “Helem Nejse live show – Sarajevski dani terorizma“./Press Grad Tuzla/

Vaš komentar na članak: