Tokom zimskog raspusta nastavno osoblje je nastavilo rad u školskim klupama. Organizovano je više seminara i predavanja iz nastavnih predmeta, razmjenjena su iskustva u radu, pa tako da spremni dočekuju nastavak školske godine 30.januara, u naredni ponedjeljak. Gotovo sve škole u općini Zivinice bile su domacini nekom od seminara ili predavanja.

Profesorica razredne nastave Elzina Hajdarević zadovoljna je odžanim seminarom u Drugoj osnovnoj školi:

“Seminar u Drugoj osnovnoj školi Živinice je izuzetno uspješno završen. Ekipa za poželjeti. Za četiri dana odradili smo mnogo aktivnosti, stekli nova znanja o ishodima učenja i indikatorima, formativnoj procjeni. U tabeli za formativnu procjenu po svim ishodima učenja i indikatorima ova ekipa pripada nivou IZNAD STANDARDA”.

Pomenimo da je i u Osnovnoj školi Banovići u Banovićima održan posljednji od niza seminara u sklopu projekta “Spojeni i sigurni – Prema virtuelnom okruženju sigurnom za djecu” koji se provodi u deset pilot škola našeg kantona. Seminari su održani u deset pilot škola, od kojih su tri srednje i sedam osnovnih škola iz šest općina kantona.

U periodu od 10. do 25. januara održano je deset dvodnevnih seminara kojima je obuhvaćeno oko 300 nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola sa ciljem upoznavanja nastavnika o opasnostima kojima se izložena djeca i odraslih korištenjem savremenih informacijsko komunikacijskih tehnologija.

Na slikama prosvjetni radnici na seminarima

Vaš komentar na članak: