Danas je u tuzlanskom Mejdanu održana velika promocija diplomaca Univerziteta u Tuzli. Promocija je počela intoniranjem himne BiH i akademske himne “Gaudeamus”. Nakon uspješnih studija diplome je dobilo 1865 diplomaca raznih profila visoke stručne spreme.

Među toliko diplomaca značajan broj bio je i iz Živinica, koji su studirali na 12 fakulteta u Tuzli. Među njima je i novinarka Midheta Hrvić, diplomirani žurnalist, koja je rekla:

“Bilo je svečano danas u Mejdanu, velika radost za sve nas koji smo uspješno okončali studije. Zaista lijep je osjećaj kada poslije toliko napora dobijete zasluženo diplomu”.

Emir Terzić je studirao na Pravnom fakultetu, takođe nije krio zadovoljstvo:

“Veliki trenutak za mene što sam uspio na studijama. Posebno se radujem što je to mnogo obradovalo moje najbliže, s kojima sam podijelio trenutke velike sreće”.

Adnan Konjević je sretan što je dočekao svoj veliki dan:

“Teško je prikriti zadovoljstvo i osjećaje u ovom lijepom danu. Sve ono što smo godinama učili završilo se! Naravno i dalje treba učiti, ali najteže će biti pronaći adekvatan posao”!

Damira Nukić je uspješno završila studije na Ekonomskom fakultetu u Tuzli-smjer Marketing:

“Nakon 4 godine truda, ulaganja i učenja uspjela sam da završim Ekonomski fakultet u Tuzli. Osjećaj je više nego odličan, pogotovo kad shvatim da se sve završilo tako uspješno! Na početku je izgledalo teško, novo sve, nove obaveze i sve to trebalo je pobijediti. Najbitnije je u životu postaviti cilj i težiti ka njemu, a ja sam u tome uspjela. Što se tiče zaposlenja to je veoma teško za nas mlade, bez obzira i da je u pitanju volontiranje. Pošto sam završila smjer Marketing, najviše bih voljela da radim posao “odnosi sa javnošću” neke firme”, kaže nam Damira.

Zajednička promocija dodjele diplome danas je održana u Tuzli po 11 puta, čime ova manifestacija prerasta u tradiciju!/Š.G./

Vaš komentar na članak: