U novom broju Glasa Tuzlanskog kantona, koji možete dobiti na svim kioscima u gradu, čitajtate slijedeće priloge:

ZABRINJAVAJUĆE STANJE U OBRAZOVANJU U TK-Svake godine trostruko manje đaka, a najkritičnija situacija je u prigradskim mjesnim zajednicama. U OŠ „Husinio“, u čijem sastavu je područna škola „Ljubače“, ove godine upisano po tri učenika u prvi razred, što je trostruko manje noge u prošloj godini, kazala je Eldina Osmanović. Slična situacija i u ostalim prigradskim školama.

PREKVALIFIKACIJE I DOKVALIFIKACIJE U TK-Za dva mjeseca posao za 100 osoba-Prekvalifikacija i dokvalifikacija za pojedina zanimanja se uglavnom odnosi na osobe sa srednjom stručnom spremom koje se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje TK.

DOO LOVIĆ & CO-Potrebe tržišta diktiraju budućnost u proizvodnji. Upravo ovih dana počinju i radovi na izgadnji novog objekta firme Lović & Co u koji će biti prebačena linija izrade limenih ormarića kao i uposleno novih 15 do 20 radnika.

BORIS PEJIĆ, LIKOVNI UMJETNIK IZ TUZLE-Za kreativni rad nikada nije kasno: “Smatram da nije uvijek potrebno činiti velike stvari, nego da je dosta činiti i male stvari, ali velikim srcem. Lutanje nepoznatim nas tjera da odustanemo ili vjerujemo u sebe”.

NK MLADOST SUHA-Uspješan povratak otpisanih. Trenutno NK Mladost Suha kod Živinica broji 20 igrača, prosjeka starosti 23 godine i to su uglavnom omladinci koji još uvijek pohađaju školu ili fakultet. Takođe je pokrenut i omladinski pogon uzrasta do 14 godina, koji broji oko 20-tak djece.

Laboratorijske analize vode javnih česmi u TK-Koju vodu smijemo piti? Kvaliteta vode 14 javnih česmi, koliko je uzorkovano u TK, ne zadovoljava kriterije Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Prisustvo koliformnih bakterija govori u prilog visokog rizika korištenja ovakvih voda za piće.

Vaš komentar na članak: