Danas su u živiničkim osnovnim školama i MSŠ Živinice dijelili knjižice svojim đacima, tako da su se svi upoznali sa postignutim uspjehom tokom polugodišta. Cio mjesec mladi će provesti na raspustu, dok će nastavno osoblje imati više savjetovanja i seminara o unapređenju odogojno obrazovnog rada.

Tokom polugođa sve škole su ispunile svoje planirane zadatke, pa je odmor prilika za pripremu za uspješan nastavak realizacije nastavnih planova i programa do kraj školske godine.

Prema rezultatima vrednovanja Pedagoškog zavoda TK, Mješovita srednja škola Živinice, nakon osvojenog prvog mjesta na TK prošle godine u konkurenciji srednjih stručnih škola, ovoga puta ponovila je taj uspjeh i okitila se titulom najbolje  u TK. Kada je riječ o ukupnom plasmanu svih srednjih škola na TK, Mješovita srednja škola Živinice zauzima  3.mjesto, odmah iza Behrambegove medrese Tuzla i Gimnazije Meša Selimović Tuzla.

Time je Mješovita srednja škola Živinice postigla još jedan veliki uspjeh za koji zasluge pripadaju nastavnom osoblju i više od 1.150 učenika, ove odgojno obrazovne ustanove./Š.G./

.

Vaš komentar na članak: