Glasilo Tuzlanskog kantona-Glas TK, sutra je ponovo na kioscima, a u novom broju čitajte:

Novi Zakon o visokom obrazovanju u TK-Ukida li se autonomija Univerziteta u Tuzli?

„Novina u odnosu na predhodni jeste u tome da na listu prijavljenih kandidata za izbor rektora i dekana Vlada će davati saglasnost, a Senat će idalje birat“, bar tako kaže Mersiha Jahić, pomoćnica ministra za obrazovanje u Vladi TK.

Premijer Fadil Novalić o novoj kri-Povećanje penzija izazvalo krizu u Zavodu PIO

Osim kašnjenja isplata navedeni priliv penzionera u novembru i decembru rezultirao je trenutnim opterećenjem i dugom od 190,395 miliona KM u martu 2016. godine. Ovo je u suštini bio treći “upad” u sistem PIO-a. Prva dva upada su bila neosnovana povećanja penzija

DITA NASTAVLJA PUT KA USPJEHU-Arix Tenzo ponovo na tržištu

„ Zadovoljni smo sretni i ponosni svojim uspjehom. Uprkos mnoštvu problema i nedaća na koje smo nailazili, uspjeli smo se ipak izboriti i pokazati koliko volimo Ditu i koliko želimo da radimo, kazao je Mehmedović.

„Ordagić“ Srebrenik-Vrhunski kvalitet proizvoda uz relativno povoljne cijene

„Glavni cilj naše firme je zadovoljstvo naših kupaca ,a to postižemo tako što stalno osiguravamo pomoću širokog asortimana proizvoda i najsavremenije tehnologije, strucnih i pouzdanih savjetnika za odabir proizvoda, siguranog i efikasanog servisa u garantnom i van garantnom roku i relativno kratkih rokova isporuke“, poručuju iz Ordagića.

Premijer liga BiH u sjedećoj odbojci-SPID I FANTOMI VODE TRKU

Trenutno na prvom mjestu je ekipa Spida koja je sakupila 41 bod, a bod manje na drugom mjestu imaju Fantomi.

PK Zmaj- Alpamm Tuzla-Nastavljen projekat međudržavne saradnje

Na međunarodnom planu pokrenuli smo projekat međudržavne saradnje klubova iz BiH sa klubovima iz EU, tačnije Hrvatske, a koji bi trebao biti finansiran iz EU fondova. Kroz taj projekat omogućilo bi se unaprijeđenje uslova rada i odvijanja trenažnog procesa u klubu, razmjena znanja i iskustava sa klubovima iz EU, razmjena plivača u okviru trenažnog procesa- kazao je Senad Salkić, presjednik plivačkog kluba Zmaj-Alpamm Tuzla.

Vaš komentar na članak: