Poslenici kulture u Živinicama i TK održali su poetsko veče povodom prve godišnjice smrti pjesnika i pisca Alije Arifa Delića. Plava sala BKC u Živinicama bila je ispunejna poklonicima lijepe riječi i lijepog sjećanja na našeg pisca Aliju.Bio je zavidan broj i učesnika i posjetilaca, tako da su svi dali doprinos očuvanju uspemene na jednog dobrog čovjeka i poklonika kulture u najširem smislu riječi.

Na ovoj manifestaciji je učešće uzelo 20 pjesnika koji nisu dozvolili da se ugasi uspomena na velikog živiničkog pisca, a došli su sa svih strana našeg kantona. Mnogoborojna pobulika uživala je u Alijinoj pozeliji, ali i poeziji čiji su autori bili sami učesnici.

Prisutima se obratila supruga Alije Arifa, Razija Delić jednim emotivnim prisjećanjem na velikog pjesnika, zatim dva pisca i prijatelja rahmetli Alije Arifa Delića- Mehmed Đedović i Emir Nišić.

Svim učesnicima programa u Poetskoj večeri za Aliju dodijeljene su pismene zahvalnice i po primjerak knjige „Svjetlost Tatarica“. Na kraju programa svi su se složili da bi željeli ovu manifestaciju pretvoriti u tradiciju. Jer, naše pjesnike ne smijemo zabroaviti.

Sve pohvale idu na adresu učesnika Poetske večeri koji su čitali svoje ili pjesme Alije Arifa Delića, a to su Mehmed Đedović, Emir S.Nišić, Lamija Šehić, Nejra Kadrić, Ajša Bedić, Adila Alić, Avdan Džekić, Irma Nišić, Amela Mehmedović, Jasmina Maslić, Anisa Mahmutović, Edina Šarić, Arnela Hajdarbegović, Maida Hamzić, Alen Delić, Sarah Skopljak, Dženeta Kitić, Azra Dedić i Zenaida Brčaninović./Š.G./

Vaš komentar na članak: