Mjesec je oktobar, mjesec knjige, to su prepoznali i učenici I-g 2, sa svojim razrednim stariješinom dr. sc. Seadom Noćajevićem, prof.Pokrenuli su akciju “jedan učenik jedna knjiga” i ta akcija danas je realizovana.

“Naša biblioteka je bogatija za 21 novi naslov, koji će dobro doći onima koji se druže sa knjigama. Toj zapaženoj gesti prisustovao je i direktor škole profesor Tihomir Vasić, koji je uputio riječi zahvale učenicima koji su inicirali pomenutu akciju. Posebno druženje direktora i učenika prvaka bilo je u opuštenoj atmosferi, gdje je direktor zaželio da učenici što bolje postignu rezultate u narednom školovanju u ovoj renomiranoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.Posebno su učenici oduševljeni idejom da će imati priliku za odlazak na sajam knjige u Sarajevo, Beograd i Zagreb u toku ove školske godine. Inače sajmovi knjige su tredicija u JU Gimnaziji Živinice”, rekao nam je razrednik prof.dr.Sead Noćajević.

“Knjiga je vrjednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onoga koji je čita”. Poruka svih ljubitelja knjige, pa time i učenika I-g 2: “Stvari koje želim upoznati nalaze se u knjigama. Moj najbolji prijatelj je onaj koji mi daruje knjigu koju nisam pročitao”./Press JU Gimnazija/

Vaš komentar na članak: