OMŠ: Uspjesi mladih muzičara

Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike Novi zvuk i ove godine peti put organizuju Internacionalni festival harmonike AKORDEON ART. Na ovom prestižnom takmičenju prijavilo se 260 takmičara, koji sa koncertnim umjetnicima, članovima orkestara i hora, predavačima, članovima žirija, gostima, nastavnicima i roditeljima učenika i studenata, organizatora i studenata Akademije čini impresivan broj od preko šest stotina neposrednih učesnika.

Svoje predstavnike su imali Rusija, Bugarska, Italija, Njemačka, Švajcarska, Bugarska, Srbija, Poljska, Makedonija, Hrvatska, Finska i Bosna i Hercegovina.

Na ovome takmičenju uzeli su učešće učenici Prve osnovne škole – odjeljenje Osnovne muzičke škole Živinice i osvojili zapažene rezultate:

– Ajdin Jahić III kategorija – I nagrada, klasa: Haris Muminović, prof.
– Alem Muminović III kategorija – II nagrada, klasa: Haris Muminović, prof.
– Bakir Hadžić III kategorija – II nagrada, klasa: Sabina Muminović, prof.

•Festival „Dani harmonike“ prvi put je održan u Ugljeviku – Bijeljina 2009.godine u organizaciji Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ – Udruženje umjetnika Artist. Pored koncerata, seminara, stručnih predavanja, organizuje se takmičenje solista na harmonici i kamernih sastava i orkestara koje ocjenjuje međunarodni stručni žiri, sastavljen od renomiranih i u praksi dokazanih muzičkih pedagoga i izvođača iz više zemalja. Svoje predstavnike na ovogodišnjem 6. Festivalu održanom od 6.do 12. maja imali su: Rusija, Ukrajina, Poljska, Švedska, Austrija, Mađarska, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, Bugarska i Bosna i Hercegovina.

Na takmičenju su se predstavili i učenici JU Prve osnovne škole – Odjeljenje OMŠ Živinice i postigli zapažene rezultate:

– Ajdin Jahić II kategorija I nagrada, klasa: Haris Muminović, prof.
– Alem Muminović II kategorija, II nagrada, klasa: Haris Muminović, prof;
– Bakir Hadžić II kategorija, II nagrada, klasa: Sabina Muminović, prof.

Čestitke učenicima i nastavnicima!

Uspjeh učenika na Univerzitetu Slobomir

Na ovogodisnjem Internacionalnom takmicenju iz klavira koje se održalo na Univerzitetu Slobomir u Bijeljini (SIMC 2015), učenica Lajla Muharemović iz klase nastavnika Kemala Bandovica je u I kategoriji osvojila II nagradu sa 82,4 boda.

S ponosom smo predstavili naš grad i našu školu J.U. “Prva osnovna škola” Živinice i veoma smo zadovoljni postignutim rezultatom.

Zapažen rezultat na Federalnom takmičenju

Na proteklom XVII Federalnom takmičenju učenika i studenata kamerne muzike u Sarajevu od 15.do 18.aprila učenici drugog razreda muzičke škole postigli su zapažene rezultate. U prvoj kategoriji duhačko-puhačkih instrumenata na odsjeku klarinet, drugu nagradu su osvojili Benjamin Demiri i Emra Čehajić. Osvajači prve nagrade bili su Nadina Mujagić i Tarik Šehić u klasi profesora Ivana Matića./Pres OMŠ/