Osnovna škola Đurđevik postiže značajne rezultate u svom odgojno-obrazovnom radu. Škola broji 772 učenika i uz pomoć vrijednih nastavnika i profesora rezultati ne izostaju. Na raznim takmičenjiama iz nastavnih predmeta i slobodnim aktivnostima osvojeno je mnogo zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja, te diploma i drugih odličja.

Direktorica skole Amela Mehmedović ističe da nagrade stižu i na samom kraju ove kalendarske godine:

“Zadovoljstvo je raditi u ovom kolektivu. Učenici su nam uspješni, pa ni nagrade ne izostaju, kako njima tako i nastavnom osoblju. Tako smo nedavno u Sarajevu na Smotri madih tehničara BiH pod nazivom “Oni su najbolji” dobili nagrade. Učenik Mamić Muamer je dobio priznanje za osvajanje prvog mjesta zadnjih nekoliko godina. Takodje, priznanja su dobili nastavnici, mentori, Mirzeta Butković i Hazim Fehrić, a nije izostala ni pohvala Osnovnoj skoli Đurđevik. Ovu priliku koristim da čestitam nagrađenim”.

Vrijedni učenici su ovih dana pokazali novu kreativnost, kada su zajedno sa učenicima OŠ Višća, uljepšali Dan rudara. Naime, radili su likovne radove i za uloženi trud najboljima su dodjeljene nagrade. Nagrađeni su učenici za likovne i literarne radove posvećene Danu rudara, a to su Dzihanović Dzermina, Mrakanović Esma i Talović Emina.

Veliki je broj učeničkih roditelja koji rade na raznim poslovima u RMU Đurđevik, pa je ovo bila prilika da i učenici pokažu koliko su vezani za ugljenokop u svom okruženju. Na kraju direktorica je poželjela sretan Dan rudarima:

“U ime učenika i svih zaposlenih u OŠ Đurđevik svim rudarima i njihovim porodicama upućujemo čestitke u povodu 21. decembra, Dana rudara, uz želje za mnogo poslovnog uspjeha u narednom periodu, kao što ga je bilo i u dosadašnjih 80 godina postojanja RMU Đurđevik”./Š.G./

Na slici: Nagrađeni učenik i nastavno osoblje sa direktoricom Amelom

Vaš komentar na članak: