bib

U našim školama dali su značajan doprinos obilježavanju Međunarodnog dana knjige, pa je tako bilo i u Osnovnoj školi Gračanica. Učenici IV i V razreda su tim povodom sa nastavnicama Zarfom Nišić i Eminom Omerbegović, te bibiliotekarkom Senadom Muhić posjetili Gradsku biblioteku Živinice. Upoznali su se sa radom  ove ustanove i vidjeli niz lijepih izdanja domaćih i svjetskih autora, a bibliotekarka Jasmina Šabanović ih je upoznala kako postati član i šta sve djeca mogu naći lijepog za pročitati, a što će im tokom školovanja dobro doći!

U Gradskoj biblioteci, među brojnim knjigama, učenici OŠ Gračanica su pokazali šta znaju. Recitovali su svoje pjesme koje su sami napisali, ali i drugih autora. Tako je Melika Delić recitovala pjesmu o Bosni, Emina Mujčinović pjesmu o Sajmu knjiga, Muamera Halilović “Na tvom licu osjetila sam nemir”,  Elmin Vrtagić je svoju pjesmu posvetio voćkama, a zove se “Kruška, jabuka, šljiva”. Kao pjesnik oprobao se i Ajdin Nukić koji je svoju pjesmu posvetio ocu graničaru, pa mu se tako i zove -Graničar.

Bibliotekarka OŠ Gračanica Senada Muhić je kazala da su djeca zadovoljna posjetom Gradskoj biblioteci, gdje su izveli priogodan program posvećen Međunarodnom danu knjige i upoznali se sa mnogim naslovinma ove ustanove./Š.G./

Vaš komentar na članak: