Osnovna muzička škola: Ajdinova diploma iz Graca

U sastavu Prve osnovne škole Živinice uspješno djeluje Osnovna muzička škola, u kojoj mladi s područja naše općine razvijaju svoj muzički talenat.

Zahvaljujući stručnom kadru, od kojih su mnogi prethodno prošli upravo nastavu pomenute škole, mladi uspješno napreduju učenjem na instrumentima kao što su harmonika, klavir, violina, klarinet i gitara.Najnoviji uspjeh postigao je Ajdin Okić, koji je na III Akkordeonfest “Graz 2017” osvojio pobjednički pehar u konkurenciji harmonika.

Profesor Haris Muminović je vjerovao u talenat svog učenika i nakon velikog uspjeha rekao je:

“Ne treba posebno napominjati da je u ovom austrijskom gradu bila veoma jaka konkurencija i da smo svi ponosni na postignuti uspjeh.Koristim ovu priliku da se zahvalim svima na podršci i koji su vjerovali u nas”.

Prje nego što su u subotu otputovali u Grac posjetioci su mogli vidjeti nastupe mladog harmonikaša Ajdina i to prvo u petak na nastupu povodom Dana državnosti BiH u OV Živinice i takođe petak uveče u Prvoj osnovnoj školi istim povodom.

“Imao sam dva nastupa u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, što me posebno raduje, tako da će mi ova nagrada, osvojena u Gracu, ostati u dugom sjećanju, jer je došla baš kada smo obilježavali Dan državnosti BiH”, kaže nam talentovani Ajdin Okić, koji će sigurno biti osvajač još mnogih priznanja sa velikih takmičenja./Š.G./