U Gradskom pozorištu Živinice ovih dana teku posljednje pripreme za svečanu premijeru predstave koja će djecu odvesti u svijet igre, mašte i zabave, a karte koštaju simboličnih 3 KM.
Ulaznice možete rezervisati na našoj facebook stranici ili na broj telefona: 062 681 605…
Premijera će se održati 31.03.2016. godine s početko u 18 sati u BKC-u Živinice.

BROJ KARATA JE OGRANIČEN!!

O predstavi:
U bajkovit scenografski ambijent po izboru akademskog slikara Adisa ŠABANOVIĆA i realizaciji scenografa Suada AVDAGIĆA…smještena je monodramska maštarije za djecu po ideji i dramaturškom bajkopisu Zlatka JUGOVIĆA i prefinjenoj glumačkoj naraciji Elmira KRIVALIĆA…hodeći kroz “Pustolovine veselog Lutka Nešutka”.

Riječ je o igrokazu za djecu, a naš Lutak Nešutak je oličenje simpatičnog pričalice-lutalice koji nas putujući tragom dječije mašte vodi snenim mozaičkim stazama do raznorodnih poznatih i manje poznatih zdenaca svjetskih bajki. Lutak je šoumenski nestaško koji kroz svoja hodoljublja svjetskim pozornicama zabavlja i Veliku i Malu publiku. Svaki bajkoviti medaljon utkan u monodramsku fantazmagoriju – čini svojevrsnu minijaturnu integralnu cjelinu koja prošarana bezbrojnim – ali sa mjerom i ukusom ukomponovanim songovima…čine svojevrsnu muzičku paletu prijemčivu dječijem uhu, te iscrtavaju kićeni ram za “sliku” naših “Pustolovina veselog Lutka Nešutka”.

Ovo je još jedan u nizu poklona najmlađoj publici u produkciji Gradskog pozorišta Živinice, a svečana premijera bit će odrzana 31. marta, s početkom u 18 sati. Naša lutalica i pričalica već snuje bezbroj novih bajkovitih iznenađenja za mališane diljem svijeta./Press GPŽ/

Vaš komentar na članak: