Privatna predšklska ustanova “Mery Isabel” od nedavno je otvorila vrata za roditelje koji se na taj način mogu upoznati sa radom ove odgojno obrazovne ustanova za rad sa najmlađima. Ovu ustanovu pohađa oko 50 mališana, koji imaju sve potrebne uslove za dnevni boravak. Direktorica Enida Selić ističe da su roditelji zadovoljni i rado dolaze u posjete:

“Imamo djecu od šest mjeseci do školaraca koje pratimo u školu. Naša jaslička i predškolska grupa, kao i ostali, imaju sadržajan boravak i uspješno realizujemo planirane aktivnosti. Do 29.marta vršimo i upis djece u obavezan vid predškolskog odgoja za koje nastava u trajanju od 150 časova počinje 1.aprila. Osim rada u vrtiću za djecu organizujemo odlaske u prirodu, posjećujemo znamenitosti u gradu i šire. Takođe posjete organizujemo i važnijim firmama i ustanovama našeg grada, a u planu su i posjete starim zanatima koji polagano umiru”.

U Privatnoj predškolskoj ustanovi “Mery Isabel” organzovano je još niz sadržaja, gdje se uči slikanje, pisanje, a obavezno se obilježavaju dječiji rođendani i pjevaju lijepe dječije pjesme. Sve je u znaku prave velike i tople porodične atmosfere. Zaposleni ove ustanove zahvaljuju se roditeljima na ukazanom povjerenju i pozivaju ih da uvijek dođu u posjetu i upoiznaju se sa kvalitetom koji se ovdje postiže svakodnevnim radom./Š.G./

Vaš komentar na članak: