Danas je u Privatnoj predškolskoj ustanovi Mery Isabel održana radionica, na kojoj su osim djece bili prisutni i njihovi roditelji. Direktorica ove ustanove Enida Selić kaže kako ovakve radionice imaju više ciljeva, koje uspješno ostvaruju:

“Cilj nam je da naš odnos između djece, roditelja i odgajatelja bude što topliji, da roditelji vide šta radimo sa djecom, da ih odovojimo od svakodnevnice brzog života bar na jedan do dva sata, da kroz igru vide kako razvijati pažnju kod djece i da se ne plaše pričati pred drugima! Kroz praktični dio radionice na temu”Proljeće na planeti Zemlji”, kao i praznici koji slijede-Svjetski dan porodice i majke, te Svjetski dan Sunca-želimo da mladi na kreativan svoj način vide prirodu u proljeće i u potpunosti smo zadovoljni kako su to oni uradili. Pokazali smo i portfolije dječijih radova, jer ih imamo sačuvane”.

Roditelji su danas dobili mjesečne kalendare gdje će upisivati svakodnevne aktivnosti i razvijaće ideje koje kod kuće mogu realizovati sa svojom djecom. Na kraju današnje radionice svi su uživali u maloj čajanci, zaslađenoj slatkišima./Š.G./

Vaš komentar na članak: