PPU Mery Isabel:Priznanje profesorici Ajši Muratović

Privatna predškolska ustanova Mery Isabel uspješno je krenula u novu pedagošku godinu.Zahvaljujući postignutim rezultatima sve je više mališana koji pohađaju ovu ustanovu, pa dolazi i do proširenja prostora, te opremanja savremenim didaktičkim sredstvima, prilagođeno tom uzrastu.

Za Svjetski dan učitelja ovdje redovno organizuju druženje sa zaposlenim osobljem, takođe redovno odaju priznanje najboljim odgajateljicama, o čemu nam osnivač PPU Mery Isabel mr.Sanela Medley kaže:

„Ovoga puta pohvalili smo našu prof.predškolskog odgoja Ajšu Muratović za najbolju odgajateljicu za pedagošku 2018/19. godinu.Podsjećam da se Svjetski dan učitelja obilježava svake godine 5. oktobra. Taj je dan je prilika da se pokaže važnost prosvjetnih radnika, koji je prepoznat kao jedan od najbitnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavno osoblje, kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija, te podići obrazovanje na nivo društvene važnosti „.

Profesorica Ajša Muratović nije krila zadovoljstvo za priznanje koje joj je uručeno:

„Drago mi je da sam povodom Svjetskog dana učitelja dobila priznanje, koje mi mnogo znači.Nastojim svojim radom doprinijeti realizacijia Plana i programa naše ustanove i drago mi je da je to prepoznato i zbog čega sam nagrađena“, rekla nam je Ajša Muratović nakon uručenog priznanja.

Polaznici PPU Mery Isabel svakodnevno uče i obavljaju svoje zadatek, a sve to uz igru i zabavu.Redovito posjećuju značajnije ustanove i firme u gradu, a ovih dana posjetili su i Gradsku biblioteku Živinice, gdje su upoznali nove naslove raznih bajki primjerenih tom uzrastu./Š.G./