U Šerićima se privode kraju prireme za 2.Međunarodni festival tradicije i umjetnosu, kojeg organizuje Kulturno umjetničko društvo Modrački mornari. U Šerićima će se narednog vikenda, 6. i 7.avgusta, okupiti kulturno umjetnička društva iz Makedonije, Turske, Hrvatske, Holandije i BiH.

“Međunarodni festival tradicije i umjetnosti je festival folklornih grupa, sevdaha, narodnih rukotvorina, tradicionalne kuhinje i dramskih ostvarenja. Po prvi puta nastupiće Sevdah bend iz Holandije, kojeg vodi profesor Sead Siočić, pa će posjetioci imati priliku vidjeti kako zvuči sevdalinka u izvođenju Holanđana. Naša dramska sekcija pripremila je predsatvu Emina, prema tekstu popularne pjesme Alekse Šantića. Tokom festivala imaćemo razmjenu društava sa KUD-om Puračić, koji takođe organizuje festival”, rekla nam je Sanela Čičkušić iz Organizacionog odbora Međunarodnog festivala tradicije i umjetnosti Šerići.

KUD Modrački mornari ima uspješnu saradnju sa sličnim društvima nekoliko zemalja, sa kojima vrše razmjenu gostovanja, pa će tako biti i ovoga puta. KUD Modrački mornari poziva građane Šerića i okoline da dođu na Festival tradicije i umjetnosti, te svojim prisustvom doprinesu uspjehu ovog spektakla kojeg odavno pripremaju mornari sa Modraca./Š.G./

Vaš komentar na članak: