pres

Danas je održana press konferencija RK Konjuh pred važnu subotnju utakmicu protiv ekipe Vogošće. Novinarima su govorili sportski direktor Konjuha Jasminko Omerefendić, pomoćni trener Emir Hadžiavdić, te ispred navijačke grupe Armije zmajeva Denisa Siočić i Maid Glavinić.

Ekipa Vogošće je uigran i jak sastav kojeg neće biti lako pobijediti, istakao je pomoćni trener Hadžoavdić:

“Ekipe Konjuha i Vogošće su poravnate po broju osvojenih bodova, tako da imamo po 31 bod, pa je samim tim i utakmica važnija. Imamo prednost domaćeg terena, pobjedničku atmosferu, posebno nakon uspjeha protiv Krivaje u gostima. Poboljšan je kvalitet rada u klubu i to se vidi po našim rezultatima, a nadam se da ćemo ostati nepobjedivi i poslije Vogošće”.

Rukometaši Konjuha dužni su pobjedu svojim navijačima, posebno onim iz Armije zmajeva, a zašto saznajemo od Denise Siočić:

“Pratili smo naše rukometaše u gostima kod Vogošće, očekivali smo sigurnu pobjedu, a naš tim je pretrpio težak poraz, tako da nam sada duguju pobjedu. Ništa nas drugo ne zanima osim tri nova boda, a naša podrška sigurno neće izostati”.

Jasminko Omerefendić nastoji obezbijediti potrebne uslove za odigravanje utakmice i kaže kako neće biti problema:

“Istina je da u posljednje vrijeme nam manjka sredstava, ali nastojimo učiniti sve što je u našoj moći da ova utakmica protekne u najboljem redu. Potrebno je da nam dođe što više gledalaca i podrži nas, a s obizirom da smo otvorili nastavak sezone pobjedama, mislim da ćemo derbi protiv Vogošće igrati u prepunoj Gradskoj dvorani”.

Konjuh se nalazi na 4.mjestu prvenstve tabele Premijer lige BiH, dok je Vogošća stepenicu niže. Obje ekipe imaju po 31 bod!

Utakmica između Konjuha i Vogošće igra se u subotu, 22.februara  sa početkom u 18 sati./Š.Gadžo/

Vaš komentar na članak: