Danas je u prostorijama KUD Živincie održana press konferencija u povodu predstojećeg koncerta povodom 35 godina obnovljenog rada ovog društva. Novinarima su govorili direktor Enver Šehović, predsjednik UO mr.Sanel Razić i član UO Nedim Bosankić.

“Obilježavanje jubileja počeli smo krajem prošle godine, kada smo održali koncert na kojem su gostovali naši prijatelji iz Okučana i Bugojna, a nastavili smo i tokom tekuće godine održavanjem koncerata u našem gradu, BiH i inostranstvu. Predstojeći koncert zakazali smo za 6.decembar u velikoj sali BKC, na kojem ćemo, osim postojećeg sadržaja, izvesti i dvije nove koreografije. Na sceni će se pojaviti mnogi solisti koji su tokom proteklih godina nastupali zajedno sa nama”, rekao je Šehović.

Sanel Razić je najavio dolazak više delegacija kulturno umjetničkih društava iz zemlje i svijeta:

“Na koncertu posvećenom našem velikom jubileju pozvali smo dlegacije iz više zemalja i dobili smo potvrdne odgovore iz Hrvatske, Poljske, Turske, Slovenije, Švedske, a do početka koncerta nadamo se da će ih biti još.Što se tiče programa učestvovaće samo naš KUD Živinice i pozivam građane da dođu na našu svečanost i podrže mlade koji baštine tradicije naroda i narodnosti BiH i tako nastavljaju djelo svojih prethodnika”.

Nedim Bosankić je istakao kako će na koncertu od 6.decembra biti prilika uručiti priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali veliki doprinos uspješnom radu KUD Živinice. Još se čulo na presici kako će se naredne godine  pristupiti pripremi za izdavanje monografije o svim godinama uspješnog rada  poznatog KUD Živinice.

Ovaj prvorazredni kulturni događaj-Godišnji koncert, kako smo već napisali, održaće se u velikoj sali BKC Živinice 6.decembra, sa početkom u 18 sati./Š.G./

Na slici:Sa press konferencije

Vaš komentar na članak: