Naš poznati profesor muzičkog odgoja mr.Haris Muminović postiže zapažene rezultate u radu sa djecom. Učenici Osnovne muzičke škole osvajači su mnogih međunarodnih nagrada sa takmičenja u regionu, a zasluge za te uspjehe, između ostalih profesora, pripradaju i Muminoviću.

Osim u radu sa svojim učenicima, rado odlazi i među mališane u dječijim obdaništima, gdje organizuje muzičke radionice, o čemu kaže:

“Održali smo jedan mini koncert za polaznike JU Dječije obdanište, a ovih dana u Privatnom obdaništu Mery Isabel održao sam radionicu na tematiku iz muzike. Muzika je važan činilac u životima ljudi i treba je njegovati od najmlađih dana. Djeca u ovom obdaništu su pokazala svoje interesovanje za muziku, pa su u okviru radionice koristili udaraljke, što tom uzrastu odgovara. Sigurno je da će među njima, kada porastu, biti pravih virtuoza na muzičkim instrumentima”.

Tokom drugog polugodišta učenici mr.Harisa Muminovića ponovo će na takmičenja i sugurno je da će u Živinice stići nove diplome i priznanja za naše mlade muzičke stvaraoce./Š.G./

Vaš komentar na članak: