Danas je u Plavoj sali BKC Živinice upriličena promocije knjige Na krilima djetinjstva, autorice Devle Aliustić. Devla je dugogoodišnja učiteljica i u radu s djecom dočekala je mirovinu. Razmišljajući o prošlim vremenima javila joj se želja da ponovo bude među đacima, ovoga puta posredstvom knjige.

“Tokom svog rada sa djecom uvijek sam pronalazila neke praznine u nastavnim jedinicama ili bolje reći u nastavnim predmetima, pa sam to dopunjavala pjesmama, koje su djeca rado prihvatala. Ima tako pjesama iz matematike, gdje je nešto nedostajalo, pa poznavanja prirode, maternjeg jezika i tako redom. Rad sa djecom za mene je bila prava poezija, a te pjesme mnogima su se dopadale i nagovarali su me da izdam knjigu, što je prevagnulo, tako da sam danas sretna što sam doživjela i promociju”, kaže učiteljica i pjesnikinja Devla Aliustić.

Promotorka knjige bila je takođe pjesnikinja i nastavnica bosanskog jezika u Drugoj osnovnoj školi Fikreta Selimović:

“Radile smo jedno vrijeme zajedno u Drugoj osnovnoj školi i ovo je bila prava prigoda da u oktobru-poznatom kao “Mjesecu knjige” upriličimo jedan ovako lijep kulturni događaj, koji je tim veći što smo imali i skup nastavnika bosanskog jezika. Vidjela sam da se radi o kvalitetnoj knjizi, pa smo se dogovorili da organizujemo promociju, na zadovoljstvo svih nas”.

Na promociji knjige Devle Aliustić bili su književnici Zejćir Hasić i Mehmed Đedović, koji su istakli značaj nove knjige učiteljice Devle, od koje se može mnogo naučiti, bilo pjesmom ili razgovorima!/Š.G./

Vaš komentar na članak: