Danas je u Prvoj osnovnoj školi Živinice održana priredba učenika posvećena predstojećim vjerskim praznicima Uskrsu i Vaskrsu, koji obilježavaju i slave pripadnici katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti.

ove godine ova dva praznika se poklapaju u istim terminima, te su čestitke poslate na obje adrese, koju je u ime učenika i zaposlenih škole uputio direktor Prve OŠ Omer Ramić:

“Naša škola po tradiciji obilježava prigodnim programima sve vjerske i državne praznike, pa je tako i ovoga puta kada se slave Vaskrs i Uskrs. Koristim ovu priliku da svim pripadnicima katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti čestitam ove praznike, sa željom da im donesu mnogo sreće i radosti. Učenici su to svojim pjesmama, recitacijama i dramskim ostvarenjima najbolje dočarala”, rekao je direktor Ramić.

Prisutni na svečanoj priredbvi učenika Prve OŠ Živinice imali su priliku vidjeti i čuti školski hor, dramska ostvarenja mladih i recitacije, a pročitana je i poruka mira povodom Uskrsa i Vaskrsa.Trud učenika i lijepa priredba nagrađeni su aplauzima prisutnih./Š.G./

Vaš komentar na članak: