Prva OŠ: Nakon vrednovanja proglašena drugom na TK

Tokom prvog polugodišta u Prvoj osnovnoj školi postignuti su zapaženi rezultati. Dok su učenici na zimskom raspustu prosvjetni radnici obavljaju redovne obaveze na seminarima za stručno usavršavanje, dok menadžment škole nastoji poboljšati uslove rada.

Na osnovu postignnutog u protekloj školskoj godini zaposleni i učenici Prve OŠ imaju se čime pohvaliti, jer su osvojili drugo mjesto na TK, na osnovu vrednovanja rada škola.

Nakon izvršenog vrednovanja u oktobru mjesecu, stručno vijeće Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona je formiralo komisiju koja je temeljito izvršila pregled i provjeru rezultata vrednovanja primjenjujući jedinstvene kriterije bodovnog sistema sa ciljem da proces vrednovanja u potpunosti bude objektivan i uredno sravnjen. Konačne rezlultate vrednovanja je stručno vijeće potvrdilo 11.12.2017.godine na sjednici stručnog vijeća.O postignutom uspjehu direktor Prve OŠ Omer Ramić kaže:

“Naša škola se po tradiciji uvijek na vrednovanju svrstava među tri najbolje škole u TK, tako da smo zadovoljni sadašnjim rezultatom, tj.osvojenim drugim mjestom, sa blizu 4,5 hiljada bodova.Nastojimo tokom ove školske godine osvojiti još više bodova i zauzeti prvo mjesto.U prvom polugodištu smo uradili sve što je bilo planirano, zadovoljni smo rezultatima u učenju naših đaka, kao i vannastavnim i vanškolskim aktivnostima.Već smo bili domaćini smotri folkolora na međunarodnom planu , a i škola je bila domaćin takmičenja najboljih ekipa FBiH u okviru manifestacije”Misli mine”.Naši učenici su osvojili treće mjesto na TK, a i tokom proljeća škola će biti domaćin općinskih i kanotnalinih takmičenja iz pojedinih nastavnih predmeta”.

Poboljšanje uslova rada škole stalni je zadatak. Ugrađen je i drugi kotao, te pumpa za vodu, a sada se nastoji urediti toplovod, koji bi umjesto kroz dvorište bio proveden kroz hodnike do starog dijela školske zgrade. Uz to, prema riječima direktora Ramića, tokom zimskog raspusta izvršit će se potrebna adaptacija mokrih čvorova i rasvjeta u sali za tjelesni odgoj, tako da će u narednom periodu ova odgojno obrazovna ustanova znatno poboljšati uslove rada.

“Želim se zahvaliti našem Vijeću roditelja, s kojim imamo odličnu saradnju i uz čiju pomoć vršimo odeđene rekonstrukcije i dogradnje infrastrukture, tako da svi zajedno nastojimo da djeci omogućimo ugodan boravak u školi, kako bi postigli još bolje rezultate”, rekao je direktor Omer Ramić./Š.G./