Prva osnovna škola Živinice spremno je dočekala početak nove školske godine. Tokom raspusta obavljeni su svi neophodni radovi na uređenju učionica i pratećih prostorija. Direktor škole Omer Ramić ističe kako se broj učenika povećao u odnosu na prethodnu:

“U četiri odjeljenja prvih razreda ove školske godine upisali smo 113 učenika i taj broj je još u porastu. Takođe i na nivou škole povećao se broj učenika za 50 školaraca, tako da sada brojimo preko 950 učenika, ne računajući odjeljenje Osnovne muzičke škole. Iako imamo više učenika broj odjeljenja ostao je isti, ali ukoliko se nastavi trend povećanja broja učenika, u tom slučaju će se povećati i broj odjeljenja. Sada od I do IV razreda imamo 18 odjeljenja, a od V do IX razreda 19, plus 9 odjeljenja Osnovne muzičke škole”.

Veoma je važno istaći da je pažnja posvećena rekonstrukciji centralnog grijanja, o čemu direktor Omer Ramić kaže:

“Krajem prošlog mjeseca počeli smo sa rekonstrukcijom centralnog grijanja. Juče je stigao novi kotao i na vrijeme će biti postavljen u funkciju.Prošle školske godine smo promjenili jedan kotao, sada evo i drugi, što će uz dvije nove pumpe, te zamjenu dotrajale instalacije i radijatora omogućiti da nam naredna zima bude ugodna za realizaciju nastavnih sadržaja i drugih školskih obaveza. Za rekonstrukciju grijanja dobili smo od Vlade TK 35 hiljada KM i već za desetak dana bit će završeni svi radovi”.

Osim kvalitetnijeg grijanja u Prvoj osnovnoj školi očekuju zamjenu komplet stolaraije, a projekat će se realizovati u saradnji sa Lot kućom turskog bataljona.Takođe i krovna konstrukcija je u fazi zatvaranja konstrukcije finasiranja, tako da će u narednom periodu ova odgojno obrazovna ustanova znatno poboljšati uslove rada./Š.G./

Vaš komentar na članak: