Mada je u toku Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu to nije omelo sugrađane da u velikom broju prisustvuju večerašnjem Godišnjem koncertu učenika odjeljenja Osnovne muzičke škole, koje djeluje pri Prvoj  osnovnoj školi Živinice. Prisutne je pozrdavio i poželio im ugodno muzičko veče sa mladim izvođačima pomoćnik direktora Prve osnovne škole Asif Andelić.

Na koncertu je učestvovalo  37 učenika Osnovne muzičke škole, koji su se predstavili djelima Bramsa, Rakića, Betovena, Kabalevskog, Terzića, Baklanova, Mocarta, Palmera, Čajkina  i drugih klasika. Mladi muzičari su se uspješno predstavili i kao izvođači bosanske sevdalinke, ukrajinskih narodnih pjesama i još nekoliko narodnih pjesama.

Muzička djela izvodili su na violini, klaviru, klarinetu i harmonici. Na koncertu su dodjeljena priznaja mladim muzičarima za postignute rezultate  na Federalnom takmičenju i Međunarodnom takmičenju banjaluičko bijenale, te na Internaciuonalnom festivalu Dani harmonike Bijeljina i 5.Internacionlani festival harmonike Akordeon u Sarajevu.

Nagrade su uručene i nastavnicima koji su postigli velike usjehe u radu sa mladim muzičarima Osnovne muzičke škole: Ankici Samardžić, Šejli Srabović, Andrejaš Gabrijeli, Elvedinu Muminoviću, Sabini Muminović i Harisu Muminoviću./Š.G./

Na slici: Učesnici večerašnjeg Godišnjeg koncerta

Vaš komentar na članak: