Večeras je u holu Prve osnovne škole Živinice održan Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole. Svoje umijeće na raznim instrumentima pokazalo je oko 50 polaznika, koji su izvodili djela domaćih i svjetskih klasika.

Mlade talente su pripremali nastavnici i profesori muzičkog odgoja Emir Brkić, Ankica Samardžić, Elvedin Muminović, Haris Muminović, Šejla Srabović, Sabina Muminović, Eldar Zubčević, Kemal Bandović i Adnan Salihović.

Djela domaćih i stranih autora izvodili su učenici pripremnih razreda i do završnog šestog razreda, koliko u Osnovnoj muzičkoj školi traje učenje muziciranja na klarinetu, violini,gitari,  harmonici i klaviru. Direktorica škole Edina Šehović je pozdravila prisutne posjetioce i roditelje djece-mladih muzičara, te im poželila sretnu Novu godinu i još mnogo uspjeha u radu!

Umjetnički rukovodilac Haris Muminović je zadovoljan održanim koncertom i interesovanjem koje pokazuju učenici za muzikom, te dodao kako se unazad 12 godina mnogo učinilo na širenju muzičke kulture među mladima:

“Od svega dva odsjeka- harmonika i klavir, danas imamo još odsjeke za violinu, gitaru i klarinet. Aktivno sarađujemo sa svim nivoima društvenog djelovanja od mjesne zajednice, opština Živinice, humanitarni koncerti i raznih jubileja, gdje naši učenici redovno učestvuju u prigodnim programima”.

U večerašnjem programu prvi je nastupio najmlađi učesnik Amar Demiri na klaviru, dok je posljednju tačku 48.po redu izveo kvartet harmonika Ajdin Jahić, Alem Muminović, Ajla Bajrić i Bakir Hadžić, a predstavili su se uspješnom izvedbom popularnih “Zvončića”./Š.G./

 

Vaš komentar na članak: