Večeras je u holu Prve osnovne škole Živinice održan tradicionalni Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole. Svoje umijeće na raznim instrumentima pokazalo je oko 50 polaznika, koji su izvodili djela domaćih i svjetskih klasika.

Mlade talente su pripremali nastavnici i profesori muzičkog odgoja Vildana Zukić, Ankica Samardžić, Elvedin Muminović, Haris Muminović, Šejla Srabović, Kemal Bandović, Vedad Zulić, Ivan Matić, Belmin Okanović, Dženita Brčaninović, Slađana Dedić i Adnan Salihović.

Djela domaćih i stranih autora izvodili su učenici pripremnih razreda i do završnog šestog razreda, koliko u Osnovnoj muzičkoj školi Živinice traje učenje muziciranja na klarinetu, violini, gitari, harmonici i klaviru.

Direktor škole Mirsad Džuzdanović je pozdravio veliki broj prisutnih posjetioca i roditelje djece-mladih muzičara, te im poželila sretnu Novu godinu i još mnogo uspjeha u radu! Istakao je kvalitet u radu s mladim muzičarima i veliki broj nagrada koje su osvajali na raznim takmičenjima, a da se radi o talentovanim mladim stvaraocima prisutni su se večeras mogli uvjeriti na njihovom uspješnom Novogodišnjem koncertu.

Program je počeo nastupom hora koji je izveo pjesmu “Oj, djevojko pod brdom”, a potom su uslijedili mladi izvođači na raznim instrumentima, počev od Adina Halilovića na harmonici pa do 42. i 43.posljednje tačke, kada su Azra Šišić i Benjamin Demiri izveli djelo Jamesa Hornera, dok je koncert zaključio hor pjesmom “Makedonsko djevojče”!

U Prvoj OŠ prije više od desetak godina krenulo je od svega dva odsjeka- harmonika i klavir, dok danas imaju još odsjeci za violinu, gitaru i klarinet. Polaznici Osnovne muzičke škole rado se pozivaju i učestvuju u programima povodom značajnih događaja u mjesnim zajednicama, opštini Živinice, humanitarnim koncertima i raznim jubilejima./Š.G./

Vaš komentar na članak: