Kao i u ostalim školama tako je i u Prvoj osnovnoj školi Živinice spremno dočekan početak nove nastavne godine. Školu od prvog do devetog razreda pohađa 920 učenika i još 80 polaznika Odjeljenja Osnovne muzičke škole, koju pohađaju učenici sa područja općine Živinice, gdje uče nastavu na instrumentima harmonika, klavir, violina i klarinet.

Za razliku od ostalih škola u Tuzlanskom kantonu, Prva osnovna škola Živinice ima ove školske godine više učenika za jedno odjeljenje, tako da nije bilo tehnološkog viška nastavnika! Konkursi su uspješno okončani, pa je nastava iz svih predmeta stručno zastupljena i ukupno je na spisku zaposlenih 78 radnika, sa tehničkim osobljem.

Prema riječima direktor škola Mirsada Džuzdanovića nastavno gradivo po razredima je planirano, a u toku je procedura donošenja Godišnjeg Plana rada škole: radna sedmica iznosi 40 časova, a Godišnjim Planom rada škole predviđeno je organizovanje kulturne i javne djelatnosti, održavanje kulturno zabavnih i sportskih programa prigodnim praznicima, te učešće učenika na raznim smotrama znanja i takmičenjima.

Prva osnovna škola je dvije godine uzastopno proglašavana najboljom u TK, a očekuje se da će tako biti i za minulu školsku godinu. Menadžment škole će nastojati zadržati tradiciju najbolje osnovne škole na području Tuzlanskog kantona!

Prema riječima direktora Džuzdanovića prioritet svih prioriteta ove škole je ugradnja novih kotlova centralnog grijanja:

“Vlada Tuzlanskog kantona je odobrila 54 hiljada KM za zamjenu dotrajalih kotlova u našoj školi. Međutim, sredstva još nisu na računu škole, tako da nisu operativna, što bi trebalo biti u najskorije vrijeme. Zima je na pragu i pitamo se -šta će biti ukoliko još potraje otezanje oko prebacivanja sredstava na račun škole!? Sa sadašnjim pećima više ne računamo, jer su dotrajali i nisu za upotrebu”, ističe direktor Džuzdanović.

Mirsad Džuzdanović je ovih dana izabran za direktora Prve OŠ, nakon što su direktorica Edina Šehović i pomoćnik direktora Asif Andalić podnijeli ostavke iz zdravstvenih razloga.

U biografiji Mirsada Džuzdanovića stoji da je radnu karijeru započeo kao nastavnik tehničkog odgoja u Osnovnoj školi Ivo Andrić Kamenica kraj Zvornika, nastavio u OŠ Đorđo Panzalović Osinja kraj Dervente, OŠ 25.maj Donja Višća-Živinice i Prva osnovna škola Živinice. Jedno vrijeme bio je direktor Centra za sovcijalni rad, a nakon diplomiranja na Filozofskom fakultetu Sarajevo-odsjek pedagogija krajem 1995.godine, gdje stiče zvanje profesora pedagogije, duži period bio je školski pedagog u Prvoj osnovnoj školi, odakle je izabran za v.d.direktora./Š.G./

Vaš komentar na članak: