Kako se približava školski raspust učenici naših škola naučili su sve više lekcija iz raznih nastavnih predmeta. Tako je i u III-c razredu Prve osnovne škole Živinice, profesorice razredne nastave Brankice Salibašić. Na polugođu su bile opisne ocjene, ali da su bile brojčane mnogi bi prošli odličnim uspjehom, o čemu profesorica Brankica Salibašić kaže:

“U odjeljenju imam 30 učenika i izuzetno su nadareni i talentovani, ne samo iz nastavnih predmeta, već ih interesovanja vode u razne druge oblasti, kao što su kultura, sport i ostalo, tako da pohađaju sekcije u školi, ali i klubove u gradu. Srednja ocjena će sigurno biti na kraju školske godine visoka, jer su svi oni vrijedni i marljivi đaci. Osim u sekcijama posebno se ističu u raznim humanitarnim akcijama koje organizujemo u saradnji sa Crvenim križom i drugim organizacijama, a posebno želim pohvaliti roditelje koji podržavaju sve naše projekte. Učenici su i dobri drugari, tako da smo svi kao jedna velika porodica”, kaže profesorica Brankica.

Mnogi učenici vole sport, pa su članovi raznih klubova u gradu. Muhamed Numanović i Denis Muhić su već osvajači medalja u karateu, Rijad Sinanović je član RK Konjuh, odbojkašice Starsa su Esma Nišić, Ema Klopić i Amina Begić, košarkaš Milenniuma je Bakir Selimović, plivači Zmaja iz Tuzle su Arif Kalesić, Emir Šabanović i Leo Dedić, dok su članovi nogometnih klubova Slaven i Eurogol Vedad Srabović, Eldar Zukić i Adin Halilović.

Osvajači medalja i diploma

Medalje osvajaju i članovi plesnih klubova u gradu Flamengo i Dina, a to su Daris Goletić, Matea Divjak, Adna Sarajlić, Mediha Dedić, Merima Šabanović i Ema Klopić, muzičku školu uspješno pohađa Adna Sarajlić, članice KUD Živinice su Amna Ahmetović i Adna Sarajlić, u dramskoj sekciji je Esma Nišić, recitatorskoj Kenan Džindić, mažoretkinja je postala Matea Divjak, dok engleski jezik dodatno pohađaju Ema, Esma, Matea, Sara i Arif.

Članovi malog hora su Emir Šahbegović, Matea Divjak, Ema Klopić, Leo Dedić, Adna Sarajlić, Kenan Džinić, Mediha Dedić i Sara Karić. U horu Ilahija pjevaju Emir Šabanović i Mediha Dedić.Ritmičku sekciju vodi učiteljica Brankica, s tim da se nastupima i časovima sekcije posebno vesele: Adna, Ema, Matea, Sara i Mediha.

Treba još pomenuti i novinarku u školskoj sekciji Dženitu Harbaš, koja će o aktivnostima škole postavljati priloge na oglasnoj tabli i školskim novinama. Tako je u III-c razredu profesorice Brankice Salibašić, gdje se svi takmiče u znanju i postizanju najbojih rezultata u školi i van nje!/Š.Gadžo/

Na slici: III-c razred-svi za jednog jedan za sve

Vaš komentar na članak: